Кошик
112 відгуків
promo_banner
+380 (97) 905-37-33
+380 (50) 944-34-84
ENIGMA кава

Різновид кавових зерен. Cattura, Bourbon, Typica, Heirloom, Arusha.

Різновид кавових зерен

Більшість сортів кави, які продаються в магазинах, - це суміші арабіки або суміші арабіки з робустою. Якщо ви вибираєте каву, щоб взяти її додому, то, отже, ви також можете визначитися з типом суміші та особливостями кожного сорту. Не тільки свіжість, ступінь обсмажування та підготовка кави впливають на кінцевий смак та аромат кожного напою.

Cattura – оригінальна кава з Центральної Америки

Катура має одногенну мутацію, що призводить до того, що рослина виростає меншого розміру (так звана карликовість). Назва походить від слова гуарані, що означає "маленький".

Cattura рослина з добрим потенціалом урожайності стандартної якості в Центральній Америці. З плодів виходять кавові зерна найвищої якості. Кава з цього виду містить мало кофеїну. Ягода Caturra, як і сорт Бурбон, відома своїм солодким, складним та хрумким смаком. Проте з її мутацією сталася невелика зміна смаку. Кавова ягода катура, як правило, має яскраву кислинку і не так чітко виражена у смаковому профілі. Хоча Caturra є дуже вимогливим до догляду, це один з найбільш врожайних сортів. Він дає зерно дуже гарної якості. Катура мутував у Бразилії із сорту Бурбон.

Кавові зерна сорту Bourbon

Є різниця між просто любов'ю до кави та справжнім її вивченням. Ця різниця полягає не тільки у знанні смаку, але й з того, з чого починалося виробництво зерен і де вони зараз знаходяться. Кавові зерна сорту Bourbon не є винятком. Бурбон це природна мутація сорту Типіка і є високоякісною кавою, відомою своїм солодким смаком. Його зазвичай вирощують у Бурунді, Руанді та Латинській Америці. 

Сорт Бурбон був виведений у Бразилії близько 1860 року, звідки він швидко поширився на північ до інших частин Південної та Центральної Америки, де вирощується й донині. Сьогодні у Східній Африці існує безліч сортів бурбона, але жоден з них не відповідає характерному сорту, що зустрічається у Латинській Америці.

Сорти бурбона трохи солодші, часто з карамельним присмаком. Вони мають приємну, свіжу кислотність. Проте їхній смаковий профіль залежить від того, де були посаджені зерна. Salvador Bourbons маслянистий, карамельний і нагадує свіжоспечений хліб. Руандійські сорти мають більш виражену тенденцію до фруктового смаку. Сорт Бурбон з моменту своєї появи зазнав кількох мутацій та варіацій: субваріації включають рослини, зерна яких дозрівають червоними, жовтими або помаранчевими: Caturra, El Salvadorian, Pacas та багато інших.

Гіркота та насолода від кавових зерен Typica

Початкова рослина зародилася в лісах Південної Ефіопії. Звідти кавова рослина була завезена до Ємену, де її почали культивувати далі. Першими двома сортами аравійського кавового дерева (або арабіки) були Бурбон і Тіпіка. Ці два сорти лягли в основу всіх інших сортів арабіки.

Typica - найстаріший сорт кави у сімействі арабіки. Передбачається, що Typica виникла у південно-західній Ефіопії, звідки у 15 чи 16 столітті потрапила до Ємену. Він виробляє одні з кращих бобів у світі і має чудовий смаковий профіль з ніжною кислотністю і приємною насолодою. Кущ Typica має конічну форму та одне домінуюче стебло. Кавове дерево дає червоні ягоди середнього розміру. На жаль, він не стійкий до шкідників, оскільки в ньому мало кофеїну, який є його природним пестицидом. Типика любить великі висоти, і що вище вона зростає, то вище якість кави. Даний сорт кавових зерен солодкий, чистий і має чудову форму, але при цьому має низьку врожайність. Також він добре пристосований до холодніших умов вирощування.

Ефіопська кава Heirloom

Зазвичай саме любителі кави, що починають, дізнаються про різні види кави і про те, які з них найбільш популярні у всьому світі. Сорти - це одна з основних ботанічних класифікацій кавових рослин. Вибір відповідного сорту для місця вирощування – відповідальне та непросте рішення. Сорти кави у поєднанні з правильним терруаром сприяють багатству смаку у нашій чашці.

Практично вся ефіопська кава, яку ми п'ємо, є сумішшю, тому що в Ефіопії росте від шести до десяти тисяч сортів кави. Цей факт означає, що у кожному селі чи місті Ефіопії може бути свій унікальний сорт. Усі невідомі сорти маркуються як змішані сорти (Mixed Heirloom).

Heirloom – справжнє визначення цього слова знайти важко, в Ефіопії воно використовується як всеосяжний термін для багатьох диких чи генетично невизначених сортів, що виростають у цій країні. Для любителів кави третьої хвилі ці екзотичні та рідкісні сорти є захоплюючою нагодою спробувати нові та незвичайні смаки.

Arusha – яскраво виражений аромат Танзанії

Кава з Танзанії, в чомусь схожа на каву з Кенії, також відрізняється яскравою і живою, винною кислотністю, іноді навіть різким, глибоким, багатим і сильним смаком. Зазвичай із насиченим та кремовим смаком вишукана кава з Танзанії має нотки солодкого ягідного, фруктового смаку та іноді нотки кедра. Arusha не стане цим винятком. Це танзанійська кава, яка трохи схожа на каву свого сусіда на північ від кордону Кенії: яскрава, чиста і насичена. Зерна цього сорту вирощуються на пагорбах гори Кіліманджаро неподалік кордону Танзанії з Кенією. Кава збирається вручну, після чого проводиться додаткове сортування, під час якого видаляються недозрілі зерна. Вони обробляються вологим способом і сушаться на сонці на африканських грядках протягом 12 – 14 днів. 

Виробник поєднує суворі екологічні та соціальні стандарти, щоб запропонувати продукт незмінно високої якості, який гарантовано сподобається навіть найвибагливішим покупцям та обжарювачам кави.

Якщо ви бажаєте придбати оригінальні кавові зерна, зробити це ви можете на сайті нашого інтернет-магазину за вигідною вартістю. Ми пропонуємо своїм клієнтам виключно якісний та оригінальний товар.

Інші новини

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner