Плюси свіжообсмаженої кави
Плюси свіжообсмаженої кави
Свіжеобсмажена кава - це унікальний спосіб обжарювання, що проводиться після того, як зерно зібрали з куща і висушили. У період до термічної обробки зерно гріється на сонці, сушиться природним чином, а тільки потім обсмажується. Робиться це в 2 періоду:
- Температура нагріву становить 100+ ° С для того, щоб запустити реакцію Майяра. Це період, коли кава нагрівається, віддає вуглекислий газ і починають проявлятися кращі ароматичні властивості. Залежно від сорту - арабіка або робуста, а також від того, який період часу нагрівається продукт, вдається отримати величезну палітру смаку: від ніжно-фруктового до насиченого з шоколадними нотками.
- Температура нагріву збільшується до 170+ ° С, щоб почався процес карамелізації. Тепер кожне зерно отримує насичений колір, а його смак і аромат стають більш насиченими. Чим довше обсмажування, тим насиченіший колір.
Свіжеобсмажена кава зберігає свої органолептичні властивості протягом 2,5-3 місяців, але тільки за умови правильної і надійної упаковки. У нашому інтернет-магазині Enigma Coffee Shop вся продукція поставляється в герметичній м'якій упаковці зі спеціальним дегазаційних клапаном, який відводить вуглекислий газ, так як він активно виробляється на протязі до 2-х місяців після обсмажування кавових зерен, але при цьому зберігає аромат. Чим швидше газ йде, тим сильніше смак, аромат і післясмак.
Переваги свіжообсмаженої кави
- Більш насичений аромат. Коли вам в кав'ярні подають чашку кавового напою, зерна для якого перед цим відкрили зі спеціальної вакуумної упаковки і відразу змололи, то ви отримуєте просто невимовне гастрономічне задоволення.
- Багатий склад антиоксидантами. Це корисні речовини, які блокують вільні радикали, що викликають старіння. Доведено, якщо приготувати каву через 7-10 днів після обсмажування, то напій на його основі корисніше більш ніж на 55-70%, в порівнянні з тим, що приготований з зерен, які обсмажили 3 і більше місяців. Свіжообсмажена кава вважається більш «здорова», його часто рекомендують вранці до сніданку для підтримки нормального кровообігу і роботи серця.
-
Густіша консистенція, яка досягається за рахунок підвищеної кількості ароматичних масел, що роблять напій більш густим.
-
Багатий смак і неперевершений аромат, який має яскраво виражене післясмак.
У нас в інтернет магазині можна купити оригінальну, а значить якісну свіжообсмажену каву в зернах і мелену з різних плантацій в зручних для вас упаковках. Якщо замовляєте для сім'ї, то пачка вагою 250-500 грам - вірне рішення, але, якщо у вас кав'ярня, ресторан, кафе, тоді зверніть увагу на упаковки 1000 грамів і більше.
Що кажуть дієтологи про каву?
На основі різних досліджень в області харчових продуктів, доведено, що кава свіжого обсмаження благодійно впливає на роботу серця, нормалізацію артеріального тиску і навіть поліпшення обміну речовин і роботу шлунково-кишкового тракту. Справа в тому, що в такому продукті менше шкідливих речовин, які провокують накопичення шлаків і токсинів. Плюс, при регулярному прийомі кави можна активізувати виведення токсинів і допомогти організму в схудненні. Як правило, дієтологи рекомендують під час втрати ваги і правильного харчування дотримуватися 3-х основних правил:
- пити каву після сніданку в порції, що 2 рази менше основного продукту при прийомі їжі;
- вживати кавовий напій не пізніше, ніж за 3 години до сну;
- інтервал між прийомами кава повинна бути близько 3-4 годин.
Повна відсутність смакових добавок, гіркоти, сильної обсмажки, а навпаки легкий квітково-ягідний аромат з легким солодкуватим карамельним відтінком наситить напій неймовірними нотами, які захочете повторювати щодня в своєму раціоні.
Перейти в наш інтернет магазин свіжообсмаженої кави Amalfi і Enigma