Кошик
30 відгуків
promo_banner
+380979053733
+380509443484
ENIGMA кофе

Як вибрати каву для своєї кав'ярні

Як вибрати каву для своєї кав'ярні

Якщо ви живете, дихаєте, в буквальному сенсі марите кавою, а ваш бізнес - це якісна кава або specialty coffee, тоді наступні 5 хвилин, які ви проведете за читанням огляду, вам доставлять невимовне задоволення і принесуть величезну і найголовніше цінну інформаційну користь. Пропонуємо 7 ключових правил "як вибрати каву в свою кав'ярню, ресторан або кафе, щоб справа розвивалася, а клієнти просили повторити і поверталися до Вас за смачною кавою.

7 важливих аспектів кави для бізнесу

  1. Замовляйте зерна різного ґатунку світлого або середнього* обсмаження тільки у перевіреного обсмажчика кави або надійного оптового постачальника. Кожен виробник повинен мати досвід в обсмажуванні кави, налагоджений виробничий процес, всі необхідні супутні документи якості на кавові зерна, товарний запас зеленої кави і упаковки. Кожен оптовий постачальник кави в вашу кав'ярню повинен мати налагоджені контакти з виробником, приймати заяви і заперечення щодо поліпшення якості продукції і появи нових сортів кави в лінійці.
     
  2. Робіть ставку на 2-3 сорти якісної арабіки і 1-2 сорти різних видів суміши кави, щоб пропонувати клієнтам різні напої за смаком, міцністю та ароматом. При цьому у Вас в асортименті обов'язково повинні бути моносорти арабіки, найчастіше це не більше 10 видів. У Вашої кав'ярні обов'язково з'являться такі клієнти які захочуть купити каву додому, в офіс або на подарунок. У Вашого обсмажчика кави або оптового постачальника завжди повинні бути в лінійці свіжообсмажені зерна арабіки. Наприклад в компанії Enigma Coffee Roasters завжди в наявності більше 20 сортів високогірної, якісної і найголовніше свіжообсмаженої арабіки,.Також в асортименті є дуже смачна і ароматна кава без кофеїну, яка також повинна бути в Вашій кав'ярні!
     
  3. Не бійтеся експериментувати: нехай бариста приготує кілька варіантів гарячих напоїв таких як еспресо або раф кава і обов'язково декілька холодних напоїв таких як еспресо-тонік або айс латте з різних сортів кави, в яких будуть різні суміші, проведе дегустацію і збере відгуки від Ваших клієнтів.
     
  4. Передбачено зробіть акцент на кавові напої у себе в закладі з кавових зерен з різних країн Світу. Сьогодні кава вирощується більше, ніж в 50 країнах, так що вибрати точно буде з чого. Кожен сорт арабіки володіє своїм смаком, запахом і міцністью.
     
  5. У кожного свій смак, тому враховуйте клієнтів, які люблять кремові, квіткові, карамельні, шоколадні відтінки кави. Хтось любить більше з кислинкою, а хтось з гірчинкою і т.д. Такі відвідувачі можуть дозволити собі чашку смачної кави за різною ціною.
     
  6. Уважно вивчіть інформацію на стікері або упаковці. У ній повинна бути вказана країна походження зерна, сорт кави і його відсоткове співвідношення арабіки та робусти, ступінь обсмажування, дата виробництва, рекомендовані способи в приготуванні, смакові характеристики, контактні дані компанії обсмажчика.
     
  7. Варіанти упаковки. Як правило, це м'яка металізована упаковка по 500-1000 грам (це оптимальна вага для того, щоб вміст відкритого пакета не вивітрювалося) з дегазаційних клапаном, щоб відводився накопичений вуглекислий газ і не губився смак і аромат Вашої кави. Пакет повинен бути герметичним, щільно закритим, щоб не потрапляла волога і сторонні запахи.

Кава в зернах - ідеальне рішення

Приймаючи рішення купити каву в зернах ТОР якості у нас, Ви зможете відразу молоти його перед приготуванням, тим самим, забезпечуючи насичений аромат і смак. Не забувайте відкриту пачку герметично закривати!

Думка кавових експертів і дегустаторів

На спеціалізованих кавових виставках і форумах експерти аналізують кожен продукт, який потрапляє на ринок. Йому ставлять оцінки за 100 бальною шкалою. Якщо оцінка вище 80 балів, то така кава вважається ідеально відповідним для бізнесу, а оцінка вище 86 говорить про те, що напій в чашці буде унікальним. Q-грейдери оцінюють смак, аромат, колір і поверхню зерна. Ця процедура є обов'язковою для проходження сертифікації і виходу на ринок, а її результати в обов'язковому порядку повинен вказуватися на пачці.

Така кава може переважати запахами квітів, карамеллю, шоколадом, бергамотом, фруктами і ягодами. Якісна кава не повинна пахнути паленим зерном! Кавові зерна повинні бути один в один, а до запаху хочеться повертатися знову і знову. Замовте в нашому інтернет магазині Enigma Coffee пару пачок кави на пробу і відчуєте високу якість.

 

* Ступінь обсмажування

Про неї трохи детальніше. Світле обсмажування кави - найлегша, після якої зерна отримують злегка золотистий відтінок, і він відмінно поєднується з молоком.
Середня обсмажування - дарує зернам коричнево-шоколадний колір і легкий солодкуватий смак.
Обсмажування середній + вважається сильним, а колір зерен після неї дуже глибокий і насичений. Смак виразний і злегка гіркий.
Темне обсмаження або як її ще називають "Італійська" найсильніша, і отриманий смак виходить сильно міцний і гіркий.

 

Інші новини