Висота зростання зеленої кави
Висота вирощування різних сортів кави - HB/SHB і HG/SHG.
- HB і HG мають на увазі висоту зростання від 1200 до 1400 м.
- SHB і SHG — від 1400 м.
HB (Hard Bean) і SHB (Strictly Hard Bean) використовується в Коста-Ріці, Гватемалі
HG (High Grown) і SHG (Strictly High Grown) використовуються для Гондурасу, Сальвадору, Нікарагуа та Мексики...
Чому важлива висота зростання сорти кави?
- Чим вище росте кава, тим менше кисню знаходиться в атмосфері, відповідно, тим повільніше протікає процес дозрівання - в результаті зерно стає найбільш щільним. Найбільш щільні зерна максимально набирають кислинку, що відповідає за смакові особливості кави, і тому кави, зростаючий вище, цінується більше (звідси термін "високогірний").